На врвот

Levitra Generichki

 
4.90 / 2968 Прегледи на клиенти
2968 Прегледи
5 Sвезди:
  
(2752)
4 Sвезди:
  
(161)
3 Sвезди:
  
(41)
2 Sвезди:
  
(10)
1 Sвезда:
  
(4)
Погледнете ги сите 2968 прегледи
 
Levitra Generichki
Дозирање: 100mg
Активна состојка: Vardenafil
Производителот: Bayer
Должина на проектот: до 4 часа
Како да се земе: 15 минути до 30 часа пред сексот


Генеричките верзии на Левитра кои содржат активна состојка варденафил, се достапни на пазарот откако истекувањето на патентната заштита на Баер Хелткер со ноември 2018 година. Овие производи-копии содржат иста активна состојка и доза како оригиналната состојка, со разлика што се користат помошни супстанци со различен карактер. Примарната разлика помеѓу оригиналните и генеричките производи е во цената, бидејќи генеричките верзии на варденафил се над 60% поевтини. Што се однесува до квалитетот, нема разлика помеѓу генеричките лекови и оригиналните.

 

Levitra Generichki 60mg

Предмет Дозирање Количина + бонус Цена Нарачајте сега
Levitra Generichki 60mg 10 апчиња DEN2779 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 60mg 20 апчиња DEN4765 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 60mg 30 + 2 апчиња DEN6414 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 60mg 60 + 4 апчиња DEN11655 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 60mg 90 + 6 апчиња DEN17105 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 60mg 120 + 8 апчиња DEN21824 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 60mg 180 + 10 апчиња DEN29391 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 60mg 270 + 10 апчиња DEN41882 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 60mg 360 + 10 апчиња DEN53145 Додади го во кошничка

Levitra Generichki 40mg

Предмет Дозирање Количина + бонус Цена Нарачајте сега
Levitra Generichki 40mg 10 апчиња DEN2425 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 40mg 20 апчиња DEN3960 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 40mg 30 + 2 апчиња DEN5485 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 40mg 60 + 4 апчиња DEN9517 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 40mg 90 + 6 апчиња DEN13759 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 40mg 120 + 8 апчиња DEN17723 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 40mg 180 + 10 апчиња DEN23742 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 40mg 270 + 10 апчиња DEN32935 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 40mg 360 + 10 апчиња DEN41323 Додади го во кошничка

Levitra Generichki 20mg

Предмет Дозирање Количина + бонус Цена Нарачајте сега
Levitra Generichki 20mg 10 апчиња DEN1846 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 20mg 20 апчиња DEN3085 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 20mg 30 + 4 апчиња DEN4138 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 20mg 60 + 6 апчиња DEN7685 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 20mg 90 + 8 апчиња DEN10596 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 20mg 120 + 10 апчиња DEN13139 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 20mg 180 + 10 апчиња DEN17180 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 20mg 270 + 10 апчиња DEN22059 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 20mg 360 + 10 апчиња DEN26871 Додади го во кошничка

Levitra Generichki 10mg

Предмет Дозирање Количина + бонус Цена Нарачајте сега
Levitra Generichki 10mg 10 апчиња DEN1696 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 10mg 20 апчиња DEN2728 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 10mg 30 + 4 апчиња DEN3657 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 10mg 60 + 6 апчиња DEN6622 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 10mg 90 + 8 апчиња DEN8826 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 10mg 120 + 10 апчиња DEN10468 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 10mg 180 + 10 апчиња DEN14463 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 10mg 270 + 10 апчиња DEN19817 Додади го во кошничка
Levitra Generichki 10mg 360 + 10 апчиња DEN23911 Додади го во кошничка

Затоа, како се разликуваат генеричките верзии на варденафил од оригиналните?

Во Европската унија, постојат строги упатства за производство на генеричките лекови во однос на квалитетот и чистотата. Пред да бидат одобрени варденафил генеричките верзии во Германија, тие се подлагаат на внимателен преглед од страна на Федералниот институт за лекови и медицински уреди (BfArM) за да се обезбеди дека нивната безбедност и начин на делување е идентичен со оригиналната состојка. Промени може да се случат само во помошните супстанции, како консерванси, боила, мириси или формулации, со максимална одстапка од 25% дозволена за генеричкиот производ. Со одобрените генерички верзии, се смета дека ефектот и квалитетот се идентични, меѓутоа толеранцијата може да варира малку поради употребата на различни додатоци, кои можат да варираат од личност до личност.

Производител

Моментално, во Србија се распространуваат неколку генерички верзии на Левитра од различни производители, вклучувајќи го Вардегин на TAD Pharma GmbH, Варденафил Зентива на Zentiva Pharma GmbH, Варденафил Невакс на neuraxpharm Arzneimittel GmbH и Варденаристо на Aristo Pharma GmbH.

Причината за патентната заштита на лековите е да им овозможи на фармацевтиските компании да ги повратат високите трошоци што произлегуваат при развојот на лекот. Ова вклучува трошоци за развој исто така и трошоци за студии и истражувања. Патентната заштита гарантира на компанијата ексклузивни права за продавање на лекот во одреден период. Патентираните лекови мораат да ги исполнуваат строгите барања, примарно за заштита на потрошувачите. Прикладни генерички лекови може да бидат истражувани и произведени пред истекот на патентот на оригиналниот, но можат да се продаваат само по истекот на патентот. Затоа, генеричките лекови обично стануваат достапни веднаш откако патентот истече.

Генеричкиот Левитра е поевтин од оригиналната верзија, бидејќи цената на истражувањето и развојот е веќе покриена и документирана за оригиналната верзија. Следствено, трошоците за развој на генеричката верзија се значително помали, што овозможува да се понудат копија на лековите по значително ниски цени, до 68% помалку. Како резултат, фармацевтска компанија која претходно ја пазарувала оригиналната верзија може да понуди и генеричка верзија. Пфајзер, на пример, скоро ја лансираше Виагра Конект, една од генеричките верзии на оригиналната Виагра 50 мг. Виагра Конект е слободно достапна во Англија и Полска, иако рецепт е потребен во сите други земји од ЕУ.

Produit connexe

Cialis Generichki

Apcalis SX Oral Jelly

Kamagra

Cenforce 100mg

Tadacip

Viagra Generichki

Kamagra Fizz

Kamagra Oral Jelly

Најоценувани производи

БЛОГDostavuvame samo vo Europe